top of page

אורחים יקרים,

שעות הפעילות בשבת השתנו ומעתה המסעדה תהיה פתוחה בין השעות 12:00-21:30. כאשר בין השעות 12:00-18:00 תוכלו ליהנות מתפריט עסקי.

 

מצפים לראותכם

"אני מאמין שבכל קפיצה קדימה,

בכל חזון שמסתכל רחוק,
יש יותר ויותר חיבור למקורות.


ב-a השאיפה היא לשחק על

המתח הזה שבין קדום ומתקדם.
'הכוכבים' של המנות הם חומרי

הגלם המובחרים ביותר

אותם אנו בוחרים בקפידה.

 

הצוות ואני עסקנו לא מעט

בחקר של שיטות כגון עישון,

התססה ויישון במטרה ללמוד

כל גלם ותכונותיו. המתח הזה,

דווקא שם קורה מה שמעניין"

Yuval Ben Neria

 

 

שף בן נריה נחשב לאחד השפים המוערכים,

המדויקים, החדשניים והיצירתיים בישראל -

שף אמן, בעל התמחות במטבחים אסיאתיים,

בפרשנות אישית ומקומית נועזת. בן נריה ידוע

 בפרקטיקות המחקר והניהול היסודיות אשר 

הנחיל בכל מסעדותיו, כשהוא אמון באופן אישי 

על כתיבת ה״בייבל״, ספר החזון וההפעלה,

של כל מסעדה, על כל רבדיה.

Culinary

חזונו של שף בן נריה בעבודה על a היה

לייצר חלל בו יוכל לחלוק עם אורחיו

את הידע והניסון שצבר לאורח השנים,

לצד החדשנות הנועזת המאפיינת אותו,

כשף שלעולם לא מפסיק ללמוד ולהתפתח.

שילוב של טכניקות, סטייל ושפה
שפיתח בן נריה עם הצוות איתו

הוא עובד ויוצר, מתלכדים יחד ב-a

לכדי יעד קולינרי ייחודי.

 

 

Menu

......

Sake

ב- a האורחים יוכלו לפגוש את תפריט

הסאקה הכי רחב בישראל. כחלק

מהפילוסופיה של הקבוצה המבוססת על

יצירתיות קולינרית במטרה לשים את

הלקוח במרכז חוויה ייחודית, זה 5 שנים

שבן נריה והצוות עומלים על ייבוא אישי

וישיר של מותגי סאקה "בוטיקיים"

ממקומות שונים ביפן. תרבות הסאקה

אותה מוביל בן נריה החלה ב'טאיזו'

וממשיכה גם ב a במטרה לחשוף וללמד

את הקהל המקומי על המסורת והתרבות

העשירה של הסאקה.

Local Produce

a מציגה אסופה מקומית מרשימה של

ספקים מקומיים, המקדישים את חייהם

ליצירת חומרי גלם משובחים. מגדלים

ממושב "שרונה" מטפחים גזע בקר

וואגיו, לצד חקלאיי המושבים גבעתי

וניר דוד המגדלים בקר הולשטיין.

בגזרת הדגים קיימת הבחנה בין

גידולי ים לגידולי בריכה.

Design

 

הרעיון היה לשזור יחדיו את התרבות

היפנית עם תרבות המערב לכדי 

אלגנטיות בועטת, ולשם כך בחרנו

להישען על מושגים אדריכליים

קלאסים של צורה וחומר בתרבויות

היפנית והמערבית ולפסל אותם מחדש

לכדי חוויה שקטה אך נוכחת. הכניסה

עשויה ממחשבות על טקסים יפנים

ועל חווית הגילוי. מרגע חציית המפתן

מתחיל להתגלות סיפורה של a.
על עיצוב הפנים אמונות האדריכליות
סיגל ברנוביץ ואירנה גולדברג,
בשיתוף פיצו קדם.

bottom of page